Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI ZGODNA Z RODO

1 Postanowienia ogólne i Administrator Danych Osobowych

 

  1. Korzystając ze strony www.blysk-jezierski.pl akceptujecie Państwo zasady niniejszej polityki prywatności, zawierające informacje o sposobie, zakresie i celu uzyskiwania i przetwarzania Państwa danych osobowych.
  2. Niniejsza Polityka prywatności stanowi wypełnienie obowiązku informacyjnego spoczywającego na Administratorze zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) (dalej jako „RODO”).
  3. Administratorem Państwa Danych Osobowych jest firma F.H.U. “BŁYSK” Janusz Jezierski , Kowalew, ul. Romana Dmowskiego 26, 63-300 Pleszew 1, NIP 6080010439 , REGON 366112540 zwany dalej Administratorem.
  4. W sprawach przetwarzania danych osobowych z Administratorem można się skontaktować pod adresem e-mail: kontakt@blysk-jezierski.pl

 

2 Uzyskiwanie danych anonimowych

  1. Możecie Państwo odwiedzać naszą stronę internetową bez podawania swoich danych osobowych. Nie gromadzimy w związku z tym w żaden sposób Państwa danych osobowych, a wyłącznie dane dotyczące wizyt na naszej stronie np. adres IP, rodzaj przeglądarki, nazwa systemu operacyjnego. Służą one wyłącznie do celów statystycznych i nie pozwalają na powiązanie z Państwa osobą.

 

3 Uzyskiwanie i przetwarzanie danych podczas korzystania z formularza kontaktowego

  1. W celu ułatwienia Państwu kontaktów z naszą firmą, F.H.U. “BŁYSK” Janusz Jezierski . zamieszcza na swojej stronie internetowej Formularz przeznaczony do składania wniosków, opinii, zapytań, komentarzy etc.
  2. Podczas korzystania z formularza kontaktowego uzyskujemy Państwa dane osobowe takie, jak: imię, nazwisko, adres e-mail, adres IP, temat i treść przesłanej wiadomości, wyłącznie w celu zbadania sprawy i udzielenia informacji lub udzielenia odpowiedzi w przedmiocie wniesionych spraw.
  3. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do kontaktu z osobą przesyłającą formularz, w celu udzielenia odpowiedzi lub informacji na wniesione wystąpienia, prośby, zapytania, wnioski lub opinie, albo komentarze.
  4. Zbiór danych osobowych Użytkowników, którzy wypełnili formularz kontaktowy stanowi wydzieloną bazę danych, przechowywaną na serwerach H88 S.A. z siedzibą w Poznaniu, ul. Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań(hosting).
  5. Ochronę Państwa danych osobowych podczas ich przekazywania zapewnia protokół bezpieczeństwa.
  6. Administrator dokłada szczególnych starań w celu ochrony prywatności i informacji mu przekazanych. Administrator z należytą starannością dobiera i stosuje odpowiednie środki techniczne, w tym o charakterze programistycznym i organizacyjnym, zapewniające ochronę przetwarzanych danych, w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, ujawnieniem, utraceniem i zniszczeniem, nieuprawnioną modyfikacją, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa.
  7. Klient może wyrazić zgodę na otrzymywanie od Administratora informacji handlowych, w tym za pomocą środków komunikacji elektronicznej w celach marketingowych. Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne.
  8. Dane osobowe przetwarzane w celach związanych z udzieleniem odpowiedzi lub informacji na wniesione wystąpienia, prośby, zapytania, wnioski lub opinie, albo komentarze będą przetwarzane przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi, po czym dane podlegające archiwizacji będą przechowywane przez okres właściwy dla przedawnienia roszczeń, tj. 10 lat. Dane osobowe przetwarzane w celach marketingowych objętych oświadczeniem zgody będą przetwarzane do czasu odwołania zgody.

 

4. Uprawnienia klientów

  1. Każda osoba, której dane dotyczą ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  2. Klientowi przysługuje również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

5. Cookies

  1. Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę internetową (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Sklep Internetowy).
  2. Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:

 

a) rozpoznanie urządzenia używanego przez Klienta w celu odpowiedniego wyświetlenia zawartości strony, w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b) prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony internetowej firmy

d) dostosowanie zawartości i funkcjonowania strony internetowej, poprzez dopasowanie anonimowego, losowo wygenerowanego identyfikatora śledzącego, dzięki któremu możliwe jest m.in. sprawdzenie skąd pochodzi Klient, z jakiej wyszukiwarki korzystał, na jaki link kliknął, jakie słowa kluczowe wpisał oraz w którym momencie przestał korzystać ze Sklepu internetowego,

 

Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies

W ramach strony internetowej fimry stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” oraz „stałe”. Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.